Noutati

10 sfaturi pentru utilizarea in siguranta a usilor de garaj sectionale

Garajele sunt potrivite pentru o gama larga de utilizari – proiecte industriale, proiecte casnice dar, reprezinta si riscuri de siguranta si securitate. Echipa tehnica MCA va ofera cateva sfaturi pentru siguranta dumneavoastra, care va pot proteja personalul sau familia si prietenii de potentiale riscuri de accident:

1. Asigurati-va ca butonul de comanda (daca exista) pentru deschiderea usii de garaj, nu este la indemana copiilor mici.

2. Nu lasati copiii sa se joace cu telecomenzile usilor de garaj.

3. Consultati manualul de utilizare si aflati cum sa utilizati modul de trecere a motorului pe functia manual.

4. Verificati vizual usa de garaj in fiecare luna. Uitati-va la arcuri, cabluri, role si scripeti pentru semne de uzura. Nu incercati sa indepartati, sa ajustati sau sa reparati aceste componente sau orice alt element atasat acestora. Un tehnician profesionist trebuie sa faca reglarile acestor componente, care sunt supuse unor tensiuni inalte.

5. Verificati lunar functia de protectie la obstacole, plasand un obiect solid sau o rola de prosoape de hartie in calea usii. Daca usa nu se ridica dupa contactarea obiectului, apelati un service specializat.

6. Nu puneti niciodata degetele intre sectiunile usii si explicati copiilor pericolele care pot aparea. Daca aveti copii mici, luati in considerare o usa care are panouri cu protectie impotriva prinderii degetelor.

7. Nu lasati usa de la garaj partial deschisa. Cand este actionata din nou, poate cobori si poate intra in contact cu un obiect in calea sa. Acest lucru afecteaza, de asemenea, securitatea casei dvs.

8. În timpul vacantei, opriti alimentarea automatizarii usii de garaj.

9. Daca telecomenzile transmit acelasi cod la fiecare actionare (daca au cod fix), schimbati codurile de acces periodic sau investiti intr-un model mai nou de automatizari cu mai multe caracteristici de siguranta si securitate care sunt acum standard.

10. O noua tendinta in spargerea locuintelor este reprezentata de furtul telecomenzii. Nu lasati niciodata telecomanda in masina. Luati in considerare atasarea telecomenzii impreuna cu cheile masinii. Este un mic inconvenient raportat la siguranta si securitatea oferite.

©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997